11:00

KSF Kosova

Referat: AIF Barrikaden - KSF Kosova

Startelva: Mahmud – Majed, Viktor T, Mattias, Ghafur , Ali – Milad, Henke, Shershah – Simon A, Nebil

Avbytare var Rabih som spelade sista halvtimmen, först som offensiv mittfältare men mot slutet vänterback/ytter, Zmarej Ewazzada (debutant) som spelade sista 10 som offensiv mittfältare och Paa som spelade sista 7 som anfallare.

Vi tog ledningen redan i den 4:e min. Efter en hörna blev det lite flipperspel framför mål innan Ali fick ett bra läge för det skott som målvakten räddade innan Simon kunde slå in returen. Annars präglades första kvarten av att spelet fördes väldigt mycket på vår planhalva men att det var vi som hade alla chanserna, förutom målet en nick av Ali i ribbans underkant som de med stor nöd fick undan från mållinjen. Strax innan detta var Nebil ytterst nära att komma helt fri med målvakten men den försvarare som han sprang ikapp med lyckades i sista stund och med stort besvär bryta.

Kosova fortsatte att dominera och efter att ha varit ytterligt nära tre gånger dessförinnan kom kvitteringen i den 27:e min på ett distinkt och välplacerat skott av omarkerad spelare från strax utanför straffområdet.

Efter kvitteringen hade Kosova också en del halvchanser samtidigt som det nu var vi som inte skapat några farligheter på länge. Därför var det tämligen oväntat att det skulle vi bli som gjorde ett ledningsmål. Det kom på straff av Shershah i den 37:e min sedan Simon dragits ner. Slutet av halvleken blev sedan trots det groteskt långa tillägget (hade jag inte upprepade ggr skrikit att vi nu var inne i 49:e… 50:e…51:a min hade vi nog spelat än, nu stannade det vid 52 min, antagligen hade domaren glömt trycka igång klockan direkt efter ett skadeupphåll) rätt händelselöst.

I andra halvlekens 7:e minut ökade vi på till 3-1 och det var Nebil som nickade in bollen efter ett långt inkast från Majed som Simon nicktouchade vidare. Resten av halvleken kännetecknades av öppna spjäll där målchanserna duggade tätt hela tiden. Tyvärr brände vi alla våra trots ett otroligt svajigt målvaktsspel och samspel mellan målvakten och backar från deras sida. Bland annat hade Shershah en hörna (frispark?) ribba-ut. Kosova däremot gjorde tre mål på en kvart efter vårt 3-1-mål och fastställde därmed slutresultatet 3-4. Det första av dessa tre var en lobb från fri spelare på en snabb kontring. Det andra var ett mål mycket snarlikt deras 1-1-mål; ett otroligt distinkt, välplacerat och svårfångat skott. Det sista och avgörande slutligen kom på straff.

Nämnas ska väl också att Kosova fick en man utvisad i 71:a min men detta numerära överläge lyckades vi lika dåligt med att utnyttja som Näsets dubbelutvisning häromveckan.

Den rika målskörden kunde blivit än rikligare. Att de inte gjorde fler mål kan främst tillskrivas Mahmud samt i viss mån ett – alltså med två undantag – dåligt inställt sikte. Som alla Balkanlag var de mycket skottvilliga. Att vi inte gjorde fler berodde mer på att vi var otroligt odistinkta framför mål. Bollen befann sig i målgården utan att de hade någon kontroll på den hur många gånger som helst utan att vi lyckades forcera in den eller ens komma till ett rejält avslut.

Statistik: Hörnor: 4-7 Avslut på mål: 9-10 Avslut utanför: 4-9